Motown

"Detroit, waar de wieg van de Amerikaanse auto-industrie staat, heeft donderdag officieel de faillissementsprocedure opgestart. Het is de grootste stad in de Verenigde Staten die ooit de boeken moest neerleggen. Detroit torst minstens 15 miljard dollar schulden.

Detroit was ooit één van de belangrijkste industriesteden van de VS, maar is al jaren in verval. Sinds midden vorige eeuw verloor de stad meer dan de helft van zijn bevolking, van 1,8 miljoen inwoners in 1950 tot 685.000 vandaag. Doordat de stad leegloopt, daalden ook de belastinginkomsten waardoor de openbare dienstverlening afnam. Zo werkte in een aantal wijken de straatverlichting niet meer."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1671485/2013/07/18/Stad-Detroit-vraagt-faillissement-aan.dhtml.

Motown is al decennia aan het verworden tot een levensgevaarlijke kanker.

De banken maken weer recordwinsten ; de gemeenschappelijke infrastructuren worden verwaarloosd en brokkelen af ; uitzichtloze oorlogen blijven biljoenen opslorpen ; armoede is alom tegenwoordig en de gevangenissen zitten overvol ...

Amerika heeft zijn prioriteiten blijkbaar netjes op een rij.

No comments: