Resultaten

Yves Desmet in een waarschijnlijk té lovende bui :

"In dertig jaar Wetstraat heb ik een tripartiteregering op één jaar voor de verkiezingen nooit zo een palmares weten voorleggen. ...

Of ze daarvoor ook beloond zullen worden volgend jaar, blijft een levensgroot vraagteken, maar je kunt alvast niet meer zeggen dat deze regeringsploeg zich als een mak lammetje naar een electorale slachtbank heeft laten leiden. Het ergste verwijt dat je haar momenteel kunt maken is er misschien een van timing: ze zijn eigenlijk te vroeg aan het pieken."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1666494/2013/07/10/De-federale-regering-rijgt-de-resultaten-aan-elkaar.dhtml.

De schrik zit er dus wel goed in bij de politici van de meerderheid : zonder die schrik hadden ze nooit de resultaten geleverd die nu te boek staan. En persoonlijk vrees ik dat het niet genoeg zal zijn om de gevreesde vloedgolf van de leider en zijn trawanten tegen te houden. Ik blijf hopen dat onze bevolking verstandiger is dan uit enquêtes blijkt - maar het is hoop tegen beter weten in.

No comments: