Brief aan Albert II

Ik lees nu pas mijn weekendkrant. Daarin vind ik een brief van Walter Van den Broeck aan zijne majesteit.
Zeer aanbevolen : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=P7382PAS&word=walter+van+den+broeck.

Een paar uitreiksels :

"Het Verenigd Europa is het Verenigd Kapitaal van Europa. En dus vernemen we vandaag dat de automatische index zou moeten worden afgeschaft, en morgen dat de pensioensgerechtigde leeftijd moet worden verhoogd, het prepensioen opgedoekt, de werklozensteun gesaneerd, de zorgsector afgebouwd, het onderwijs en de culturele sector op dieet gezet."


"Het moet u opgevallen zijn, sire, dat het politieke personeel steeds jonger wordt.


Er was een tijd dat het Grote Geld zelf in regering en parlement zitting had. Daarna namen de handlangers van het Grote Geld hun plaats in. Thans zijn de kinderen van die handlangers aan de beurt. Wat er alleen maar op wijst dat de Macht het parlement allang heeft verlaten, niet alleen het Vlaamse en het Belgische maar ook het Europese.


De Macht, de echte, is sterker dan ooit in handen van het Grote Geld. Dat de vier grootste bedrijven van dit land geen ene eurocent belastingen betalen, en de politieke klasse er niet in slaagt orde op zaken te stellen, daar hoeft toch geen tekening ... bij? De politieke klasse is het best gesubsidieerde theater van ons land."

No comments: