Economische ramp

Als tegengewicht van een recent lichtzinnig en nogal kwaadaardig postje van mij : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=R537INQH.

Een uitreiksel :

"Potentieel zorgwekkend is dat de mondiale economie nog altijd erg kwetsbaar is na decennia van schuldopbouw wat maakt dat we ons op een vulkaan bevinden (om in de sfeer te blijven van de natuurelementen) die geregeld tot uitbarsting kan komen, getuige ervan de bankencrisis en de schuldencrisis in Europa. Daarom is het essentieel dat de situatie op de voet gevolgd wordt, zodat het Japans drama niet opnieuw een destructieve kettingreactie in beweging zet en vooral dat we onze ogen gericht houden op het uiteindelijke doel om de wereld een stuk veiliger en stabieler te maken, ook op financieel-economisch vlak."

Ik heb nooit geloofd dat het ergste al achter de rug was. Wat we sedert enkele jaren gezien en beleefd hebben is niet het begin van het einde maar het einde van het begin. Ons financieel-economisch stelsel is verrot en staat op totaal verrotte fundamenten.

We worden stilaan klaargestoomd voor het tweede bedrijf van het financieel-economisch superdrama, want daar drijven we meer dan waarschijnlijk naartoe. En de regeringen ? Ze staan erbij en kijken er naar : ze weten niet meer waarin of waaruit.


1 comment:

Mr Apocalyps said...

Een natuur die totaal gek lijkt te draaien en een economisch systeem dat stilaan instort - is dit dan toch het begin van het einde ?