Lybië

"De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd die een snel militair ingrijpen tegen Libië mogelijk maakt."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110317_164.
 
Tiens, tiens, Libië is dan toch niet volledig van het scherm van de media verdwenen. Maar "te laat de put gevuld wanneer het kalf verdronken is ?" En hebben we al niet te veel vingers in te veel papjes ?  Het zouden wel eens zeer bloederige vingers kunnen worden.
 
De Arabische wereld is een wereld apart. Waarom laten we hen niet hun eigen boontjes doppen ? Hebben wij nu nog niets bijgeleerd ? Tenslotte gaat het hier totaal niet om democratie en mensenrechten maar om olie, en om de dreiging van een massieve invasie van Afrikanen in de Europese burcht.

5 comments:

Pablo Carpintero said...

Is niet tussenkomen schuldig verzuim ? Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1237647/2011/03/18/Blind-pacifisme.dhtml.

Ik weet het echt niet ...

Pablo Carpintero said...

Overigens lijkt het mij dat specifiek gerichte acties tegen leidende criminelen meer resultaten kunnen opbrengen dan algemene boycottacties of militaire interventies.

Ik meen dat die specifiek gerichte acties effectiever kunnen zijn, zelfs wanneer ze mislukken. Maar ik weet ook dat ze best niet op zijn "Reagan's" gevoerd kunnen worden.

Die criminelen moeten voelen dat ze niet ongenaakbaar zijn.

Johan said...

De regimes van de arabische wereld hun eigen boontjes laten doppen (ik meen te verstaan : hun verantwoordelijkheid nmen). Die zijn zeer sterk in lippendienst, actie daarentegen... Vraag het maar aan de palestijnen. Allez, d'er is toch een arabische natie die zich aansluit bij de 'coalition of the willing : Qatar'.

Andere bemerking : mocht het Saudische koningshuis tegen zijn bevolking met geweld tekeer gaan, dan zou het westen (mede onder druk van de USA) ziende blind zijn.

Azijn Piet said...

Zondagavond : lappe, het is begonnen, het spel zit op de wagen. Irak en Afghanistan waren niet genoeg ...

K. P. said...

Het gaat ook over de kansen van bepaalde individuen om herverkozen te worden.