AAA

Een typisch Obama-tje : "we zullen altijd een ‘AAA’-land zijn". Een uitspraak van een leerling - tovenaar.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110808_151. Terwijl zijn land op  imploderen staat  door de gevolgen van de catastrofale fouten van zijn voorganger en door zijn eveneens zeer kostelijk geschipper, vindt de man het nodig zulke onzinnige wartaal uit te kramen.

Wie gelooft die man nog ? En zeggen dat deze aangekondigde messias de  Nobelprijs voor de vrede kreeg nog voor hij goed en wel aan het stuur zat. Misschien is hij toen gaan denken dat alles even gemakkelijk zou lopen ? Maar over water lopen lukt hem blijkbaar ook niet.

De overigens verre van smetteloze Financial Times schreef het nog op 5 augustus :

"In war and politics, a collective can be undermined by the loss of a leader: with no one to stake out a direction and lead the way, demoralised foot soldiers fall prey to panic and disorientation.

As the last two weeks prove, financial markets are no different. Waves of funds rushing towards perceived havens reflects nothing less than the self-decapitation of economic policymakers across the developed world."

Die voorstelling is iets te naïef en veel te "capital friendly". Maar het is waar dat onze "ze stonden erbij en keken er naar leiders" niets zinnigs en ingrijpend genoeg doen om het zo broodnodige "vertrouwen" te herstellen. En zolang dat niet gebeurd is kunnen ze niet proberen het totaal verrot systeem te veranderen. En zolang dat niet gebeurd is zullen we in dit sociaal-financieel-economisch stormklimaat blijven tollen.

Fasten your seatbelts and assume crash positions !

No comments: