Bloedbad ...

... op de beurzen.

Lees  de kranten van vandaag, bij voorbeeld : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1301009/2011/08/04/Bloedbad-op-Europese-beurzen.dhtml of http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110805_012.

De kranten zien rood van dit soort artikels. Het spel zit nu wel finaal op de wagen. We weten allen waar we vertrokken zijn ; waar we zullen aankomen en wanneer is een open vraag. Maar één zaak staat als een paal boven water : wanneer (indien) dit ooit overwaait zullen wij met zijn allen een heel stuk armer geworden zijn en gewoontegetrouw zullen het de kleine spaarders zoals jij en ik zijn die de gepeperde rekening zullen betalen. Wij hebben immers geen enkel verweer.

Ik heb onlangs geschreven dat de invoering van de euro waarschijnlijk de grootste ramp was sedert de tweede wereldoorlog. Dat geldt dan voor de EU. Maar is het is de razendsnelle ontwikkeling van de informatica met (voor bijna iedereen) onbegrijpelijke programmas die systeemcrissisen, zoals we er nu al jaren een aan het beleven zijn, voeden en altijd opnieuw aanstoken en uitdragen. De fouten van beleggers, bankiers, speculanten en regeringen worden afgestraft door anonieme programmas. Als dat big brother niet is, dan weet ik het ook niet meer.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Voor de komende weken en maanden : veiligheidgordels aan, en desnoods pampers.

Maar eigenlijk is het totaal niet grappig : de monstrueuze kaalpluk en diefstal door en voor de superrijken van de armen en de "middenstand" gaat in sneltreivaart verder.

Pablo Carpintero said...

Merkel en Sarkozy willen rust bewaren. Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110807_029.

Heb je ooit iets sarcastischer gelezen ?