Lippens

En wat is er met Lippens van Fortis gebeurd ?

"Als hij nog naar buiten treedt, doet hij dat omdat hij het zijn plicht vindt tegenover de aandeelhouders en medewerkers van Fortis. Hij wil van de gelegenheden gebruik maken om de mensen uit te leggen wat hij heeft begrepen en meegemaakt. ‘Ik wil zeggen wat ik voel en wat ik weet, en ik wil reageren op de beschuldigingen, leugens en geruchten’. Lippens heeft spijt, maar vindt dat hem geen schuld treft voor wat met Fortis gebeurde."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110731_122.

Mijn cursiefjes. Het ego van sommige mensen is echt grenzeloos. Hun gebrek aan inzicht in hun eigen verantwoordelijkheid en fouten is onbestaande. De man die Fortis mede door zijn "plichtsgevoel" en zijn opgeblazen ego naar de verdoemenis geleid - en menig klant tot de bedelstaf gebracht - heeft  kan eigenlijk maar één ding doen : wegkruipen in een gaatje en voor de rest van zijn leven zedig zwijgen over zijn exploten.

Maar laat het duidelijk wezen : van de honderden bankiers die met Lippens leden aan collectieve waanzin en onbegrensd ego zijn er maar een infinitesimaal kleine minderheid die toegeven dat ze zich vergist hebben.

De meesten zitten nog altijd in hun confortabele zetels en vertellen aan de overheid hoe die het land moet  leiden tot groter welzijn van hun instellingen. Ze hebben niets geleerd. Nothing. Rien. Nada.

2 comments:

Anonymous said...

Bankiers : een grote minderheid was crimineel graaizuchtig ; de rest was hebzuchtig en dom.

Pablo Carpintero said...

Lippens zelf zal geen broodje minder gegeten hebben - dat in tegenstelling tot vele van zijn (gepensioneerde) klanten.