Aanbeden afgoden

Het is zo ver : eens te meer laten wij onze broek op onze hielen zakken en aanbidden de zelfbenoemde godjes van de ratingbureaus.

"Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) beaamt in de Zevende Dag (Eén) dat er een cruciale week voor de deur staat. 'Het oordeel van de ratingbureaus zit er hoe dan ook aan te komen', beseft hij, en een verlaging van de kredietwaardigheid zou geen verrassing zijn. 'We stellen vast dat de markten vooruit lopen op het slechte nieuws', verwijst hij naar de oplopende spread met Duitsland. 'Het slechte nieuws is al verrekend in de markten.' "

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111016_021.


In de Wetstraat weten ze blijkbaar al hoe laat het is. De orakels van  de markten hebben gesproken ; wij luisteren  en buigen ons hoofd in diepe schaamte. 

En ik blijf me afvragen waar die orakels hun autoriteit vandaan halen om ganse naties tot de bedelstaf te veroordelen op basis van valse, bijna criminele  economische dogmas en totale minachting voor het menselijk leed dat ze veroorzaken.

2 comments:

Anonymous said...

De logica van de rating-agentschappen is ver te zoek. Toen de toestand in ons apenlandje inktzwart was deden ze niets dan dreigen, en nu er een paar lichtpuntjes zijn zouden ze toeslaan ? Begrijpe wie kan.

Ik vrees dat die dames en heren een zware verborgen agenda hebben. Europa moet plooien, en door hun besluiteloosheid werken de Europese overheden dapper mee aan het ondergraven van hun eigen belang.

Pablo Carpintero said...

En de Tweet van Leterme was ronduit dom ; of vindt hij er genoegen in om Di Rupo nog een bijkomende pad in de korf te zetten ?