Redding ???

Er schijnt een akkoord te zijn om Dexia te "redden". Mogen we een zucht van verlichting slaken ? Ik weet het niet zo direct. We kunnen ons bij die "redding" vele vragen bij stellen.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111009_064.

De voornaamste is wel : kan een ontslagnemende regering dit soort maatregelen nemen die potentieel een enorme weerslag kunnen hebben op de toekomst van ons land ? Ik weet ook dat niets doen geen optie was, maar kan dit allemaal zo maar ? En wat doen we wanneer de volgende bank op de klippen loopt ?

Onmogelijk ?? Drie jaar terug waren we er ook van overtuigd dat de problemen in de banksector opgelost waren. En vijftig jaar terug werd er in onze universiteiten gedoceerd dat grote crisissen zoals in de jaren dertig nooit meer konden voorkomen omdat we alle nodige middelen en het nodige inzicht hadden om die te voorkomen of onmiddellijk bij te sturen.

En waar staan we nu ??

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Kunnen de gevolgen van de incompetentie en de graaizucht van de financiële nep-wereld zo maar bij herhaling afgewenteld worden of de belastingbetaler en op de economie ?

Vroeg of laat moeten de stinkende abcessen toch opengeprikt worden.

Anonymous said...

Wij zijn de onnozelaars met de open portemonnaie : eerst bestelen de banken ons in onderlinge afspraak door ons veel te lage interesten uit te betalen ; en wanneer ze door hebzucht en geknoei of pure onkunde de dieperik ingaan mogen wij de "redding" ook nog eens betalen.