Moody

"Kredietbeoordelaar Moody's overweegt de Belgische rating te verlagen.  ... Momenteel heeft de Belgische overheid de op één na hoogste waardering, Aa1. Moody's zegt dat nu te willen herbekijken. Moody's verwijst naar de kwetsbaarheid van de Belgische overheid in de Eurocrisis. Ook de Dexia-affaire speelt een rol: Moody's vraagt zich af in welke mate de Belgische overheid het bankensysteem kan ondersteunen. Ook de groeivooruitzichten van ons land zijn mee in overweging genomen."

"In een reactie wijst demissionair premier Yves Leterme erop : "We hebben nu 60 tot 90 dagen om op een transparante manier aan Moody's uit te leggen dat België de financiële capaciteit heeft om het stabiliteitspact te respecteren. Dat betekent ook dat we een goede deal moeten afsluiten voor Dexia, en dat we een goede begroting moeten opstellen'.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111007_206.

Ik noem dat een laaiende schande : een advies van een Amerikaans privébedrijf dat - samen met zijn collegas- zelf al maanden onder de schijnwerpers ligt, primeert blijkbaar alles, ook het gezond verstand. Wij hoeven aan Moody's helemaal niets uit te leggen !

Jarenlang deden onze politici niets ; het algemeen belang en een degelijk landsbestuur konden hen gestolen worden, maar nu een kredietratingbureau spreekt kan het allemaal niet snel genoeg meer gaan. En dat gebeurt overal ter wereld.  Omdat de politici te laf zijn om de zaken recht te zetten : zij hebben die ongekende en onbegrensde markt aan een paar bedrijfjes verkwanseld : aan hen om de souvereiniteit van hun landen ook terug te herstellen.

Zoniet  kunnen een paar Amerikaanse bedrijfjes de wereld ongestraft blijven controleren en - ik zou bijna schrijven - terroriseren.

Disgusting !!

No comments: