Negativisme

Ik lees : "Economisch negativisme sterk afgenomen".

"Tussen 2010 en 2011 zijn de Belgen de economische toestand in eigen land een stuk minder negatief gaan beoordelen. In die mate zelfs dat enkel de Duitsers hun economie nog positiever zijn gaan inschatten. Dat blijkt maandag uit een nieuwe Eurobarometer-enquête.

De cijfers werden in juni verzameld bij 1.000 Belgen. In opdracht van de Europese Commissie werd voor de derde maal gepeild naar het sociaal klimaat in de Europese Unie."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111017_142.

Juni is al maanden geleden, en de toestand evolueert van dag tot dag. Welke zin heeft het dan nog aan dit soort enquetes ook maar enige aandacht te besteden ? Overigens heeft wat de Belgen of zelfs hun regering denken totaal geen belang. Wij zitten met zijn allen in de klauwen van de speculatoren. Die stelen eerst onze spaarcenten, en zullen ons nadien wel proberen wijs te maken dat ze ons daarmee nog een dienst bewezen hebben ook.

2 comments:

Anonymous said...

Pablo, Pablo toch - vereenvoudig toch zo niet !

Pablo Carpintero said...

Ik doe net wat de "vijand" doet. Maar zij doen het spijtig genoeg met veel meer succes, waarschijnlijk omdat ze geen ethiek, geen moraal en geen scrupules hebben ?