Dexia

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111004_099 en http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111004_021.

De beurzen zijn blijkbaar alleen nog geschikt als zinloos circus of als verzameling van paniekerige relnichten zonder enige band met de werkelijkheid. Onze toekomst en welvaart in de handen van een legertje beroepsidioten en hun algoritmen.

Bij voorbeeld Dexia. Wanneer er niets ondernomen wordt is er paniek. Wanneer er wel iets ondernomen wordt is het ook paniek. Gewoon ziekelijk.

En eens te meer zijn het de regeringen die de stallen van de banksters zullen moeten uitkuisen. En eens te meer zijn het de gewone burgers die de riem zullen mogen aanhalen om de heren banksters uit de shit te halen.

Hopelijk, het is een kleine hoop, leert deze nieuwe crisis de arrogante en alleswetende voorzitter - of is het bestuurder - van Dexia dat hij ook geen enkele greep meer heeft op de gebeurtenissen. Maar wanneer ik het gedrag van vorige leerling-tovenaars-banksters zie is daar weinig kans toe.

En dat de krant het meteen opnieuw nodig vindt om de spaarders ongerust te maken over hun spaarcenten is bijna misdadig. Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111004_071. Of zouden ze nog eens een goede, ouderwetse run op de banken willen zien ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Who's next ? Ik ga er van uit dat de direktietoiletten in de banken even druk bezocht worden als de loketten.