Stemrecht

'Geef ouders per niet-stemgerechtigd kind een extra stem. Doe je dat niet, dan lopen we het risico dat de snel aangroeiende groep van 65-plussers een vernieuwend beleid afremt.' Dat zegt de Vlaamse topacademicus en toekomstige rector van de universiteit van Maastricht Luc Soete.

'Door de vergrijzing zullen de 65-plussers gaandeweg 30 tot 40procent van de kiezers uitmaken. Omdat oudere mensen behoudsgezinder zijn, vormt dat een reële bedreiging voor een innovatief beleid', zegt Luc Soete. 'Als groot kiespubliek kunnen ze een politiek afdwingen die risico's schuwt.'

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=6D3GQ711.

Ik laat dat "topacademicus" voor rekening van de krant.

Het lijkt er meer en meer op dat ouden van dagen de pest van de toekomst worden : lastschoppers met een mening die nergens meer voor dienen en de maatschappij stukken van mensen kosten. Ervaring is geen cent meer waard. Stop ons toch allemaal in isolatiekampen, dan is het probleem opgelost !

Ik moet kotsen van al die politiek correcte onzin. ! En heeft die hooggeleerde (maar daarom niet wijze) heer hoogleraar recentelijk al eens naar de geboortestatistieken gekeken ?

Of is dat juist de bedoeling ?

En wie zou er realistisch gezien de meest egoistische bevolkingsgroep zijn ? De ouderen of de jongeren ? Wanneer de heer hoogleraar zo grof mag provoceren, dan mag ik dat ook !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=4L3GQJNK&word=reynebeau.