Bedreiging

Ik kan de nogal verbitterde Eric Van Rompuy niet uitstaan, maar wanneer hij toevallig eens de waarheid zegt mag dat ook geweten zijn.

In een interview met de krant De Tijd haalt Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. "De Vlaming moet weten waar hij aan toe is. De N-VA wil in 2014 met een volstrekte meerderheid minister-president worden. Niemand wijst erop dat de N-VA de macht wil grijpen om de Belgische staat te ontmantelen", zegt hij.

"We zouden de staatsschuld in financieel woelige tijden moeten splitsen en de sociale zekerheid uit elkaar trekken. Wat gaat die clash ons niet kosten? De Wever is een bedreiging voor onze welvaart. Met hem gaan we naar de chaos", zegt Van Rompuy.

De CD&V'er ergert zich naar eigen zeggen aan het "bittere negativisme" van De Wever en het "verzuurd politiek klimaat waarbij het negatieve zegeviert". "De Wever voedt dat voortdurend", luidt het.


Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-wever-is-een-bedreiging-voor-onze-welvaart-van-rompuy/article-4000137076374.htm.

De leider is bijlange na niet de enige bedreiging van onze welvaart alhoewel een van de meest overbodige, gebaseerd op een zinloos nationalisme en gevaarlijk liberalisme. En iedere bedreiging is er één te veel.

No comments: