Verdraagzaamheid

Ik begrijp het allemaal niet meer : onze politici en media en bepaalde drukkingsgroepen proberen links en rechts muren te bouwen en grenzen aan  te duiden die op termijn kunnen leiden naar een overbescherming van bepaalde maatschappelijke minderheden. Overbescherming die kan leiden tot een soort terreur voor de meerderheden die uiteindelijk niet meer gaan weten wat ze mogen zeggen, doen of zelfs denken ; waar de grenzen van het toelaatbare liggen.

Dat die grenzen moeten bepaald worden is al een zeer ernstige aanwijzing dat onze maatschappij totaal aan het ontaarden is.

Die bescherming lijkt op het - in volle storm - repareren van gaatjes in de zeilen van een schip dat stuurloos door de storm zwalpt terwijl het volop water aan het maken is. En  sommige van die maatregelen doen me denken aan het bekende spreekwoord : met een kanon op een mug schieten, hoewel het in sommige gevallen wel degelijk over totaal onaanvaardbare "reuzenmuggen" gaat.

Maar moet de ganse maatschappij daarvoor in een soort permanente alarmtoestand gebracht worden ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

En ik begin me stilaan af te vragen of de psychologische en maatschappelijke druk van de verafschuwde Rooms katholieke kerk in recente eeuwen ooit zo erg kan geweest zijn als die van onze huidige politiek correcte leiders en consoorten.