Wereldtoerismedag

“Ook wie op vakantie is, moet aandacht blijven hebben voor duurzaamheid”, luidt samengevat de kernboodschap van de boodschap die Pauselijke Raad voor Pastorale Zorg voor Migranten en Reizigers eerder van de week heeft gepubliceerd naar aanleiding van de Werelddag voor Toerisme, die dit jaar op 27 september plaats vindt.

De vandaag duidelijk herkenbare en toegenomen “ecologische gevoeligheid" van de mensen dreigt in de vakantieperiode wel eens "vergeten" te worden, want ze denken dan “recht te hebben op bepaalde genoegens”, staat in de brief te lezen. Daarom roept de raad, onder voorzitterschap van kardinaal Antonio Maria Vegliò, bedrijven en toeristen op om "de ecologische impact van hun beslissingen en hun gedrag ernstig te overwegen”.


Zie : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=108368.

Het lijkt er dus op dat ze in het Vaticaan soms toch ook nog tijdig kunnen reageren, voornamelijk wanneer het over randfenomenen gaat. En wat is er nog Rooms katholiek aan dat soort boodschappen ? Die tekst kan van om het even welke goedmenende burger komen.

Me dunkt dat het ministaatje Vaticaan ook steeds meer door pure "ronds de cuir" bevolkt wordt. En een oud werkwoord komt in me op : "Schoenmaker blijf bij je leest."

*

En op dezelfde dag moet ik lezen :

‘De westerse samenleving, die gevormd werd door de christelijke cultuur, kent de aanwezigheid van Christus niet meer, noch de fundamentele inhoud van het geloof’. Dat heeft mgr. Rino Fisichella, voorzitter van de pauselijke raad voor de nieuwe evangelisatie, in de nationale basiliek van het H. Hart in Koekelberg (Brussel) gezegd. ‘Inzake geloof heerst er een dramatisch analfabetisme’, aldus mgr. Fisichella.

Zie : http://www.rorate.com/nieuws/nws.php?id=72236.

En wiens "schuld" zou dat zijn ? Goe bezig, jongens !

No comments: