Dat meldt het agentschap van de schuld. De veiling is zo een meevaller voor de overheid, die minder moet betalen voor leningen. Eind vorig jaar stond de rente op Belgisch staatspapier nog op recordhoogte.

Uiteindelijk was er 1,7 keer meer vraag dan er obligaties beschikbaar waren. Belgische obligaties zijn internationaal in trek, omdat er van wordt uitgegaan dat de Belgiƫ niet tot de meest risicovolle landen in de Eurozone behoort. Beleggers nemen daarom genoegen met een lagere rente."


Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120730_067.

En er worden dikke zuchten van opluchting geslaakt.

Ten gronde is er niets veranderd. Enkele maanden geleden stond de rente nog op alarmpeil. En aan deze totaal onverantwoorde speculatieve waanzin - de ene dag vriest het de stenen uit de grond, de volgende is er een hittegolf - worden ganse landen en duizenden, zeg maar honderduizenden werkplaatsen opgeofferd.  Ik word er ziek van.

De regeringen zouden moeten proberen deze speculatieve golven af te straffen in plaats van hun landen aan de speculatoren op te offeren. Maar de regeringen zijn de slaven van het grote kapitaal, dat maar een doel heeft : steeds meer rijkdom voor steeds minder mensen. De "vrije markt" regelt de bewegingen niet, de markt is er mede de oorzaak van. De markt straft geen fouten af, de markt provoceert ze.