Olympische Spelen

Het commercieel circus, dat nog altijd Olympische Spelen genoemd wordt, kan mij gestolen worden.

Maar de hypocrisie daaromtrent blijft me ergeren.

Lees onder andere : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1468688/2012/07/12/Voor-Saoedi-Arabie-lijken-de-regels-altijd-wat-minder-streng.dhtml.

Op humanitair vlak is Saoedi-Arabië is een van de meest achterlijke landen ter wereld maar de sjeiks van deze omhooggevallen woestijnstaat kunnen zich nog altijd permitteren de meest essentiële humanitaire rechten en conventies aan de zolen van hun sandalen te lappen. 

Want zij hebben olie ; en alles -  ook de meest elementaire mensenrechten - moet  wijken voor het zwarte goud. Maar wat mij bijzonder stoort is dat deze heren niet alleen getolereerd worden, maar zelfs hoog op het schild gedragen door hun westerse vazallen, die soms ook bondgenoten genoemd worden.

2 comments:

Anonymous said...

Voor de koning van dat land heeft de president van de Verenigde Staten diep gebogen. Dat bewijst nog maar eens waar de echte macht ligt.

Johan said...

Intussen heb ik vernomen dat de keizer van de hypocrisie, de Saudische overheid, nu toch drie vrouwelijke atleten naar London zal sturen.