Olympische spelen

"Dit commerciƫle massaevenement heeft niets te maken met levensfilosofie, verbroedering, wereldvrede en sport ten dienste van de menselijke waardigheid." ...

"Dat de verheerlijking van het gezonde lichaam gepaard gaat met de aansporing tot het vergiftigen ervan, mag eveneens een tegenstrijdigheid heten. Zo zijn bezoekers van de olympische zone voornamelijk aangewezen op het eten en drinken van de grote fastfoodketens. Deze hoofdsponsoren hebben namelijk het monopolie op wat er geconsumeerd wordt. Dat dictaat houdt bijvoorbeeld in dat fish-and-chipsverkopers hun friet niet zonder vis mogen aanbieden, want het voorrecht om alleen frieten te verkopen is in handen van McDonald's. Hoe deze mcdonaldisering zich precies verhoudt tot het ideaal van vitaliteit, gezondheid en verscheidenheid, mag een raadsel heten."

"Het olympisme heeft de wetten van het marktdenken omarmd, inclusief alle ongerijmdheden. Is dat erg? Geenszins. Maar laat het IOC ophouden met dat potsierlijke geneuzel over levensfilosofie, verbroedering, wereldvrede en sport ten dienste van de menselijke waardigheid. Daar heeft dit vercommercialiseerde massa-evenement niets mee te maken."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1476332/2012/07/27/Olympische-hoogmis-omarmt-de-markt.dhtml.

Ik ben niet van plan van veel meer over dat circus te schrijven.

No comments: