Links - rechts

Jos Bouveroux is duidelijk nog altijd ziek in het links-rechts bedje, waarbij links progressief en rechts reactionair is,  maar schrijft toch zinnige dingen.

"En zo sluit de N-VA weer aan bij de Vlaams-nationale traditie: de interne broederstrijd wordt er hevig gevoerd. De Wever wil Dewinter pijn doen en omgekeerd. Het toont wel aan dat Belang en N-VA erg dicht bij mekaar staan, ondanks alle retoriek. Dat is tenslotte logisch: beide partijen delen eenzelfde geschiedenis en kiezen alle twee voor de vlucht vooruit: Vlaamse onafhankelijkheid."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1472260/2012/07/19/N-VA-en-VB-delen-eenzelfde-geschiedenis-en-kiezen-alle-twee-voor-Vlaamse-onafhankelijkheid.dhtml.

Of : met de ogen toe de afgrond in.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120719_00228522&word=marc+spruyt.

"Van N-VA naar N-VB" met als conclusie :

"Er blijft wel één fundamenteel verschil tussen de N-VA en Vlaams Belang. De N-VA is een Vlaamse regeringspartij. Ook dat heeft consequenties. Ziet u het al voor u: Jurgen Ceder, Vlaams minister?

Als de N-VA zo voortdoet, wordt ze een partij om als democraat schrik van te hebben."


Een interessant nieuwtje (voor mij toch) :

"-Op 4 mei 2011 dient Ceder een wetsvoorstel in om veroordeelde nazicollaborateurs amnestie te verlenen en een schadevergoeding uit te betalen."

Voor mij is dat alles kristalklaar. Maar dat was het al : dit is een zoveelste bevestiging.