Schijnheiligheid

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vertrouwen in het overleven van de eurozone. "Ik denk niet dat de Europeanen de euro laten ontrafelen", zei hij in New York.

Obama waarschuwde wel dat Amerikaanse economie nog maanden last zal hebben van "tegenwind" uit Europa. Hij zei te hopen dat de Europeanen snel een aantal "beslissende stappen" zullen zetten bij het aanpakken van de schuldencrisis.

De Amerikaanse president moet met lede ogen aanzien hoe de economische malaise in Europa ook de Amerikaanse economie treft. Zijn herverkiezing wordt bedreigd door de hoge werkloosheid en de kwakkelende economie.


Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1478193/2012/07/31/Obama-heeft-vertrouwen-in-overleven-eurozone.dhtml.

Als hoofdverantwoordelijke van een sedert decennia totaal "mismanaged" land zou die heer beter zwijgen over de problemen van anderen. De Europese crisis is slechts een minimaal detail in de Amerikaanse problematiek. Amerika - of ten minste zijn 1 % superrijken -  zou daar zelfs voordeel moeten uit halen. 

En wanneer meneer Obama zijn vertrouwen in het overleven van de euro uitspreekt, dan kunnen we beter onze veiligheidgordels zo vast mogelijk aansjorren ...

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Justitie en de politieke besluitsvorming daaromtrent is een regelrechte klucht Een dramatische klucht, maar toch een klucht.