Collaborateur

Of hoe de betekenis van woorden totaal verdraaid wordt.

Een Ollander over het "mislukt project" België : http://www.brusselsjournal.com/node/5035.

"De Franstalige kwade trouw regeert dus nog steeds, evenals de collaborateursmentaliteit bij een deel van de Vlamingen. Zou een onbevooroordeeld buitenstaander niet wensen dat deze krachten het onderspit delven? Zou het weliswaar onwaarschijnlijke scenario van een rechtvaardige en werkbare machtsverdeling op dit grondgebied, bijvoorbeeld na de door de flaminganten gewenste gebiedsverdeling, niet verkieslijker zijn?"

Kan het nog degoutanter ? Of hoe de geschiedenis schaamteloos verdraaid wordt.

Voor, gedurende en na de tweede wereldoorlog hadden vele "volksgenoten" de misdadige nazi-moordenaars in hun hart gesloten en waren de zwarten collaborateurs en de witten vaderlandslievend. De afstammelingen van de eerste soort, en allen die zich sindsdien in hun bijzonder fraai opgesmukte netten hebben laten vangen, heeft nu zo goed als het pleit gewonnen en de zaken volledig omgedraaid : ik ben dus nu een collaborateur van de Belgische staat en een volksverrader van de Flaamse natie geworden : wel, ik ben daar fier op !

En ik zal me nooit thuis voelen in een land dat stinkende en rottende zwarte en bruine wortels heeft, hoe minuscuul die in de loop der jaren ook geworden zijn !

No comments: