Pauskeuze

Ik heb ook vragen bij het optreden van sommige, niet bepaald brandschone  kardinalen bij de pauskeuze, maar de kerk is nu eenmaal geen democratie en heeft haar eigen - soms totaal verkromde - regels waarbij de belangen van de club meer dan eens véél belangrijker blijken te zijn dan de belangen van de leden. Zolang die regels niet haaks ingaan tegen de burgerlijke wet - en dat is recentelijk helaas véél te dikwijls gebeurd - is daar niet veel tegen in te brengen.

Wat ik echter totaal niet kan slikken is dat gewezen  pastoortjes, die al jaren rondlopen met "an ax to grind", die zichzelf al jaren buiten de Roomse club geplaatst hebben en die zich aan het hoofd gewrongen hebben van een of andere drukkingsgroep, op hun eentje gaan beslissen welke kardinalen naar Rome mogen reizen voor de pauskeuze en die persoonlijke mening ook nog uitgebreid mogen uitsmeren in de media. Het is niet omdat die ooit misschien relevant werk gedaan hebben dat ze nu als herauten van de nieuwe waarheid moeten worden opgevoerd.

En ten slotte, van waar komtdie massale belangstelling in de media voor de pauskeuze, een instituut dat in onze lage landen al lang zo goed als totaal irrelevant geworden is ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Het toppunt is dat die man enkel door de besluiteloosheid of de overdreven "verdraagzaamheid" van de kardinaal die hij aanpakt nooit uit zijn functie gezet is.