Seizoen

Ooit vond ik wielrennen een mooie sport maar die tijd is lang voorbij. Die bedrijfstak (want echt sport is het mijns inziens al lang niet meer) is door en door verrot.

Morgen herbegint het seizoen van de hypocrieten op twee wielen. Maar waarom zouden we die mensen blijven opzadelen met een schuldgevoel ? Laat ze zich naar hartelust doperen indien ze dat echt willen. If you can't beat them, join them. Maar laat hen ook een contract tekenen waarbij ze levenslang afzien van publieke gezondheidszorg indien (wanneer ?)  ze ooit de rekening van hun slikken of spuiten  voorgeschoteld krijgen. Enkel privé verzekeringen voor die mannen (en voor alle topsporters).

En laat verder alle wedstrijden op privaat domein plaatsvinden. Gedaan met het urenlange afsluiten van het publiek domein. Dat is de zekerste manier om de sport uit te mesten : want zo worden de meeste koersen verplicht te verdwijnen.

Een onnozele commentaar ? Zeker weten ! Maar niet onnozeler dan de commentaren van vele beoefenaars van die "sport" wanneer ze ondervraagd worden over hun slik- en spuitgedrag !

No comments: