Ezels (2) ?

Over de verkiezingen in Italië en hun gevolgen.

"De econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman verwoordde die boodschap van veel kiezers zo in The New York Times : ‘Politici die lak hebben aan de gevestigde orde, komen overal in Europa op. Dit gebeurt omdat deze gevestigde orde niet wil toegeven dat het beleid dat zij schuldenlanden hebben opgelegd, een rampzalige vergissing is. Als dit niet verandert, zijn de Italiaanse verkiezingen slechts de voorbode van een gevaarlijke radicalisering die in aantocht is.' ...

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, riep de EU-leiders gisteren op om niet te bezwijken voor ‘de verleiding om toe te geven aan populisme wegens de resultaten in één specifieke lidstaat'. Het is niet omdat Mario Monti afgestraft werd, dat ook zijn beleid en dat van de EU verkeerd zijn."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130226_00484976.

De stem van het machteloze volk heet populisme. De stem van de financiële speculatoren stuurt het beleid. De mannen en vrouwen in regeringen, EG en andere internationale instellingen dragen een enorme verantwoordelijkheid wanneer ze verder de bevolking verarmen en de economie versmachten terwijl ze zouden moeten proberen speculanten, banksters en andere multinationals finaal op hun plaats te zetten door een dwingende en sluitende internationale wetgeving.

Wanneer gaan onze verantwoordelijken eindelijk eens inzien dat die grijpgrage internationale machten niet alleen de economie versmachten, maar ook de democratie afbreken ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.nytimes.com/2013/02/25/opinion/krugman-austerity-italian-style.html?partner=rssnyt&emc=rss&_r=0.