‘Uw betrokkenheid in het pedofilieschandaal van de kerk en het verbod dat het aartsbisdom Los Angeles u oplegde om een publieke functie uit te oefenen, zouden een aanduiding moeten zijn dat u niet kan deelnemen aan het conclaaf', luidt het.

Kardinaal Mahony, die ervan beschuldigd wordt pedofiliegevallen in zijn aartsbisdom toegedekt te hebben, mag van zijn opvolger José Gomez geen publieke functie meer uitoefenen. ‘Indien een kardinaal in zijn bisdom geen publieke functie meer mag uitoefenen, waarom wordt hij dan beloond door mee te mogen bepalen wie de volgende paus wordt. Door deel te nemen aan het conclaaf verergert hij het pedofilieschandaal, aldus de vereniging van Amerikaanse katholieken."

Lees :  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130220_00476610.

Benieuwd hoe dat afloopt. Indien die man nog enig geweten heeft wordt hij op een passend moment ziek, maar gezien zijn "track record" zou ik daar niet echt op durven rekenen.

Nog een geluk dat "monseigneur" Roger (want bij mijn weten is hij dat toch nog altijd niet waar ?) nooit kardinaal geworden is.