Dringende medische hulp

'Koppel dringende medische hulp aan vrijwillig terugkeertraject' .

"Volgens Antwerps OCMW-voorzitter Liesbeth Homans worden illegale vreemdelingen die aidsremmers nodig hebben in de praktijk bijna in alle gevallen geholpen en gaat het OCMW verder dan de federale regels voorschrijven. Voor de toekomst stelt ze minister Laurette Onkelinx en staatssecretaris Maggie De Block voor het verlenen van dringende medische hulp aan illegale vreemdelingen te koppelen aan het ondertekenen van een vrijwillig terugkeertraject. 'Zo verzekeren we de dringendste medische hulpverlening en voorkomen we een eventuele bedreiging voor de volksgezondheid', aldus Homans."

Dringende hulp? Vrijwillige terugkeer ? Koppelen ? Antwerpen is duidelijk op het "goede" spoor. Dat belooft voor de toekomst ! Maar ja, we weten al langer dat in de ultra-liberale mentaliteit centen wel eens voor mensen durven gaan, en ik zal het wel weer compleet verkeerd begrepen hebben.

2 comments:

Anonymous said...

Onmenselijk zonder meer, in de diepe zin van het woord !

Pablo Carpintero said...

Daniël Termont: 'Dit is de voorbode van de maatschappij waarin we leven als N-VA het voor het zeggen heeft'.

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/daniel-termont-dit-is-de-voorbode-van-de-maatschappij-waarin-we-leven-als-n-va-het-voor-het-zeggen-heeft/article-4000251115898.htm.