Bekrompen en belachelijk

Een gemeenteraadslid in Affligem was op zijn pik getrapt door een tweetalige flyer in zijn Vlaamse gemeente. Luckas Van der Taelen is ervan overtuigd dat de meerderheid van de Vlamingen zo'n reactie dwaas vindt.

"Het wordt tijd dat we het monopolie om te bepalen wat dat mythische 'Vlaams karakter' nu eigenlijk is, niet langer overlaten aan de Vlaams-nationalisten. In politiek komt het erop aan het belangrijke van het bijkomstige te kunnen onderscheiden. Daar zullen sommige Vlaams-nationalisten blijkbaar nooit in slagen. Zichzelf overstijgen, staatsmanschap: het is aan hen niet besteed. Ze leven pas op als ze zich verongelijkt voelen; het kaakslagflamingantisme is hun tweede natuur. De zelfverklaarde bewakers van de Vlaamse zuiverheid hebben blijkbaar zo weinig vertrouwen in de kracht van de eigen cultuur, dat ze bang zijn van een zangeresje."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=N335KB4G.

In het huidig klimaat van kleinzielige onverdraagzaamheid en gelijkhebberij ben ik er niet zo zeker meer van dat een meerderheid van de Flamingen achter deze commentator staat. Ik in ieder geval wel, voor 200 %.


2 comments:

Anonymous said...

Gevaarlijke navelstaarders !

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.liberales.be/columns/ampenationalisme.