Gieren

De voorpagina van De Standaard van vandaag is een boulevardblad waardig. Een reusachtige foto van twee gieren op een dode boom  en in koeien van letters : "Gieren boven België" - tot nu toe een schromelijke overdrijving.

En wie mogen die gieren dan wel zijn : de speculanten  ("Hoe gevaarlijk zijn de speculanten?") , de politici die geen oplossing willen (mogen) vinden of de journalisten die alles onnoemelijk overtrekken ?

Ik schreef al dat ik een grote achterstand had bij het lezen van Tertio. Toevallig las ik gisteren nog in nr 557 van 13 oktober in "Industrialisering van de journalistiek bedreigt kwaliteit" :

"Maar de krant is gewoon verder gegaan met de praktijken die Buelens laakte : de dramatisering van nieuws en het overaanbod aan societynieuws en fait divers."

Over de analyse van Buelens en meer, zie : http://www.tertio.be/sitepages/index.php?page=archief&id=1622.

De titelpagina van vandaag  is schandalig en onverantwoord voor een "kwaliteits"-krant ! En natuurlijk is het louter toeval dat er nog enkele vierkante cm gespaard worden voor de recente schandalen rond enkele Kortijkse nonnen ?

Lees ook mijn recente post : "Een (hopelijk valse) indruk".

No comments: