Onafhankelijk

Paul De Grauwe slaat nagels met koppen in  : http://www.demorgen.be/dm/nl/3625/De-Formatie/article/detail/1204816/2011/01/07/Ivoren-torens-tv-quizzen-en-financiele-crisissen.dhtml.

"Het gaat om relatief onbelangrijke problemen. B-H-V, een nieuwe financieringswet, regionalisering van het arbeidsmarktbeleid zullen haast geen invloed uitoefenen op de welvaart van Vlamingen, Walen en Brusselaars. In vergelijking met de andere onopgeloste problemen waarover gedurende 208 dagen door de politici die rond de onderhandelingstafel draaiden geen woord werd gerept, verdwijnen die problemen in het niet. De problemen rond vergrijzing, armoede, begrotingstekorten, buitenlandse financiële druk, nieuwe dreiging van bankencrisis die zullen onze welvaart bepalen. Niets daarover gedurende de onderhandelingen."

"De N-VA wil geen oplossing omdat die partij een heel andere agenda heeft, met name de boel op te blazen. ...  Het doel is en was van in het begin, en dat is nu duidelijk voor eenieder met ogen in zijn kop, de onafhankelijkheid van Vlaanderen, niet in de verre toekomst maar zo snel mogelijk. Het wordt tijd dat die partij daar open voor uitkomt, zodat de kiezer in alle klaarheid kan beslissen of hij dat ook wenst. En als er daar een meerderheid voor te vinden is dan is dat zo."

"Maar aan de kiezer moet wel duidelijk gemaakt worden wat dat betekent. Het zijn sprookjes te geloven dat een onafhankelijk Vlaanderen veel meer economische welvaart zal meebrengen. Misschien een beetje. Maar niemand weet hoeveel. Voor de voorstanders van een onafhankelijk Vlaanderen is economische welvaart trouwens nooit het doel geweest. Ze zullen er voor gaan zelfs als Vlaanderen hierdoor armer wordt."

"Aan de kiezer moet ook duidelijk gemaakt wordt dat het pad naar die onafhankelijkheid turbulent zal zijn. Het pad naar de onafhankelijkheid zal bezaaid zijn met financiële crisissen. Meer dan de helft van de Belgische overheidsobligaties wordt nu door buitenlandse beleggers aangehouden. Ze zullen die obligaties dumpen als ze zien hoe onze politici vechten over de manier waarop de boedel gescheiden moet worden. Want een vechtscheiding zal het zeker zijn. En die buitenlandse beleggers willen daar absoluut niet bij betrokken worden."  (Mijn cursiefjes.)

Die buitenlandse beleggers kunnen mij gestolen worden. Maar mijn eigen porte-monnaie niet. Ik heb niet mijn ganse leven gewerkt om de natte dromen van die negentiende eeuwse nationalisten te financieren ! Is er dan echt geen mogelijkheid om die staatsgevaarlijke avontuniers te stoppen ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Zie : http://www.econoshock.be/2011/italy-now-better-quality-than-belgium/.

Wel, indien ik kon kiezen tussen De Wever en Berlusconi weet ik ook wel wie ik zou kiezen !