Doodgravers

De doodgravers van België en van onze welstand zijn nu finaal gekend : NV-A en CD&V staan op de eerste rij. Beide partijen zijn bang voor hun eigen schaduw. Natuurlijk vinden ze zelf dat ze bezield worden door een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de toekomst van Flaanderen (van hun partij zullen ze bedoelen). Ikzelf zie een totaal gebrek aan staatsmanschap en een bijna crimineel gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, maar ja, wie ben ik ? En zolang dit soort individuen gekozen wordt dragen we allen mee schuld aan de ondergang van ons land en onze welvaart.

Het is echt om wanhopig van te worden. Nu vechten voor enkele miljarden die we in solidariteit aan de andere deelstaten afstaan, en straks tien of honderd maal meer verliezen door de kortzichtigheid van onze leiders.

Zij zelf zullen dan wel "binnen zijn".

6 comments:

Pablo Carpintero said...

En laat ons de leerling-tovenaar niet vergeten die het vuur aan de lont gestoken heeft.

Men zou op lange duur bang worden voor wat men hier "democratie" pleegt te noemen, terwijl we eigenlijk al lang in een giftige partijcratie verzeild zijn.

Pablo said...

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/56029_eyskens-wie-stekker-er-uit-trekt-dreigt-zich-te-elektrocuteren.html.

Was het maar waar !

Pablo Carpintero said...

Lees Marcel Sel : http://blog.marcelsel.com/archive/2011/01/05/arretez-tout.html#more. Ik kan die man geen ongelijk geven !

Johan said...

Alles is terug te brengen tot volgende spijtige conclusie. Ondanks de uiterste inspanningen van Vandelanotte is er nog steeds een (te groot) gebrek aan vertrouwen tussen NVA en CD&V enerzijds en de PS en CDh anderzijds. Ze hebben er geen vertrouwen in dat onderhandelingen in de huidige context uiteindelijk tot een akkoord zullen leiden. Water en vuur verzoenen...

Pablo Carpintero said...

Ik denk dat je er vlak op zit, Johan, maar dan altijd de andere taalgroep de zwarte joker toeschuiven wegens eigen onderling gekibbel en lafheid, want dat wordt het stilaan toch ...

Anonymous said...

De twee Calimeros van dienst zeggen dat ze als enigen eerlijk geantwoord hebben. Ja, zo kan ik het ook !