Afronden

"Zelfstandigenorganisatie NSZ dringt erop aan om ook bij elektronische betalingen een afronding van het kasticket tot op 5 cent toe te staan. Anders zal het nooit lukken om de muntjes van 1 en 2 cent uit omloop te krijgen, is de redenering.

Handelaren mogen al sinds 1 oktober het totaal afronden, om voorwaarde dat de betaling contant gebeurt. Maar volgens het NSZ zorgt dat voor de vreemde situatie dat voor eenzelfde bedrag voor sommige mensen wel een afronding aan de orde is, en voor anderen niet. Daardoor zijn handelaren in de praktijk weigerachtig om het kasticket bij contante betaling af te ronden. En daardoor blijven dus ook de muntjes van 1 en 2 cent nodig, stelt de organisatie."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141230_01451640.

Indien  de handelaren weigerachtig zijn om het kasticket bij contante betaling af te ronden betekent dat gewoon dat de maatregel haar doel mist. Waarom dan die haperende maatregel nog eens gaan uitbreiden ? Dan zullen de stukken van vijf of zelfs  tien cent ook eerder vroeg dan laat op het lijstje van de verdwenen geldstukken belanden.

Ik zie geen enkele valabele reden om het bedrag bij electronische betaling af te ronden.

No comments: