Onbegrijpelijk

"Monseigneur Herman Cosijns, secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie, heeft woensdag ophef veroorzaakt in het Vlaams Parlement. Tijdens een hoorzetting over de problematiek van de gedwongen adopties uit het verleden verklaarde Cosijns dat het fout is om te spreken van gedwongen adopties."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141203_01409612.

Het is zonder meer duidelijk dat er onder het gezag van de kerk, naast pedofilie, ook nog andere schandalige, onbegrijpelijke en totaal onaanvaardbare dingen gebeurd zijn, want de dames en heren van dat instituut achtten zich verheven boven de wetten van deze aarde. Vergeet niet dat er door de religieuze overheden beheerde priestergevangenissen bestonden waar de staat zich niet mee te bemoeien had.

Het is duidelijk dat een deel van de publieke opinie de kerk in een zo slecht mogelijk daglicht wil plaatsen. Dit staat dan naast een grote massa slachtoffers die terecht erkenning, rechtvaardigheid en gerechtigheid zoeken en die nog altijd niet krijgen door een verhard en versteend systeem. Ik vind het totaal onbegrijpelijk dat de kerkleiders nog altijd in een ivoren toren leven en blijkbaar geen enkele voeling hebben met het gewone volk buiten hun eigen zeer sterk geslonken kudde.

Men zou gaan denken dat ze zelf al het mogelijke doen om oerdomme of half ware berichten rond te strooien die "gefundenes Fressen" zijn voor hun belagers. Ze trappen steeds weer met open ogen in de volgende drol.

No comments: