Privacy

"Facebook heeft de introductie van zijn nieuwe privacyvoorwaarden uitgesteld. Dat ontdekte de Nederlandse omroep NOS.

De nieuwe voorwaarden zouden ingaan op 1 januari, maar dat is 30 januari geworden. Op de pagina waar de wijzigingen in de voorwaarden worden uitgelegd, staat nu dat gebruikers automatisch met de nieuwe voorwaarden instemmen, als ze Facebook na 30 januari 2015 nog steeds gebruiken."

Met de nieuwe gebruiksvoorwaarden zou Facebook meer informatie van de leden willen opslaan. De voornaamste wijziging houdt in dat foto’s die op de sociale netwerksite worden gepost voortaan door Facebook kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld in advertenties. De site krijgt ook meer mogelijkheden om de internetgeschiedenis van de gebruikers te volgen."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141230_01452517.

Heel uitzonderlijk onderga ik een bekoring die mij wil verleiden  toch opnieuw op Facebook te gaan om toegang te hebben tot bepaalde informatie, bij voorbeeld in verband met genealogie.

Dit nieuws over de privacyvoorwaarden bevestigt mij nochtans in de overtuiging dat ik op Facebook totaal niets te zoeken heb omdat de "kost" van de toegang - het verlies aan privacy -  véél te hoog ligt.

Facebook ? Waarom niet Big Brother ?

No comments: