Belgacom

"Bij de digitale aanval op Belgacom kon de Britse geheime dienst veel meer communicatie onderscheppen dan tot nu toe werd aangenomen. De geheime dienst GCHQ raakte in 2011 binnen in het netwerk door drie werknemers te hacken. Daarna kon de GCHQ twee en een half jaar lang ongestoord rondsnuffelen in het netwerk van Belgacom en dochterbedrijf BICS. De geheime dienst kon zo de communicatie onderscheppen van de individuele klanten van Belgacom zelf, van de NAVO en de EU, en van de klanten van honderden internationale telecomproviders.

Het is een nooit geziene schending van de privacy van iedereen die een mobiele telefoon gebruikt."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141212_01426880.

't Is van je "vrienden ..."

Voor mij is dit het zoveelste bewijs dat de Britten zich ten gronde  niet thuisvoelen in de EU en er zich ook nooit echt thuisgevoeld hebben. Zo lang de baat groter lijkt dan de schade spelen ze mee (niet altijd volgens de regels maar alla). Maar vroeg of laat stappen (of vallen) ze er uit.

En nog een "onschuldig" vraagje : hebben de Brits Belgacom gekozen om de zeer belangrijke klanten die Belgacom schijnt te hebben te kraken, of hebben ze Belgacom gekozen omdat die het gemakkelijkst te kraken was ?

Perfide Albion.

No comments: