Bedevaarderstreinen

Lees : http://www.rorate.com/nieuws/nws.php?id=66852.

"De jongste dagen duiken er hardnekkige geruchten op over de afschaffing van de bedevaarderstreinen naar Lourdes vanaf volgend jaar. Aanleiding zijn recente radioberichten dat de Franse Spoorwegen van mening zijn dat de treinen hun tijd hebben gehad. ...

‘Men kan vandaag geen massale verplaatsingen meer onder goede voorwaarden garanderen’, verklaarde één van de leiders van de Franse Spoorwegen. ...

Jaarlijks doen meer dan 400 bedevaarderstreinen Lourdes aan met meer dan 250.000 bedevaarders in speciale treinen waaronder ruim 15.000 zieken."

De houding van de Franse Spoorwegen is al jaren een pijnpunt voor de organisatoren van die bedevaarten ; soms lijkt het er echt op dat ze er alles zouden aan doen om die bedevaarten onmogelijk te maken. De dienstverlening en het aanbod zijn al behoorlijk ingeperkt geworden.

Ik heb over die treinreizen al behoorlijk ijzingwekkende verhalen mogen beluisteren, waar uit blijkt - maar dat is mijn eigen interpretatie - dat kwaadwilligheid nooit veraf is.

250.000 bedevaarders, dat worden minstens 5.000 bussen - is dat dan een betere oplossing voor Frankrijk ?

Voor de rest ben ik totaal niet verwonderd over de nieuwe geruchten. Sommige kringen doen alles wat ze kunnen om de kerk nu eens finaal kopje onder te doen gaan of om de laatste euro uit hun klanten te persen. Maar zoals mijn grootmoeder zei : zo leerden de ketters, maar ze doolden.

Zie ook : http://fr.lourdes-france.org/evenement/trains-pelerinages en http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=100542.

1 comment:

Azijn, Piet said...

Denken ze nu echt dat ze deze volksvloed kunnen stuiten ?