Kroatië (2)

"Het bezoek van paus Benedictus XVI aan Kroatië is geslaagd. Dat verklaarde de Vaticaanse woordvoerder, jezuïet Federico Lombardi, zondag tijdens een persconferentie in Zagreb. ‘De paus kreeg een hartelijk onthaal. Wij meten het succes niet af van menselijke factoren zoals grote massa’s maar van het spirituele’, aldus Lombardi."

Lees : http://www.rorate.com/nieuws/nws.php?id=66633.

Groot gelijk heeft die man. Het schatten van het aantal deelnemers aan een manifestatie is hels moeilijk zoals elke politiedienst je waar ook ter wereld zal vertellen. Het spirituele daarentegen kan de eerste de beste monsignor zonder enige moeilijkheid inschatten en perfect bepalen. Dat is tenslotte zijn stiel.

Waarom ik zo nijdig ben ? Omdat ik vind dat er meer dan een reukje hangt aan deze zeer hartelijke betrekkingen tussen Kroatië en het Vaticaan :  Serviërs ? Bosniërs ? Verdacht volk ! Kroaten daarentegen - totaal niets op aan te merken !

Zie ook de hulde aan de zalig verklaarde gewezen aartsbisschop van Zagreb : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=100149 en http://en.wikipedia.org/wiki/Aloysius_Stepinac.

No comments: