Inschrijvingen

"In Brussel werden vorig jaar 5.498 particuliere aanvragen voor de inschrijving van een voertuig in het Nederlands ingediend (6,24 procent), tegenover 82.589 in het Frans (93,76 procent). ...

In de noordelijke Brusselse gemeenten - Sint-Agatha-Berchem, Jette, Ganshoren, Brussel-stad en Anderlecht - werden meer Nederlandstalige aanvragen geteld dan in de zuidelijke.

In de faciliteitengemeenten werd in 2010 80 procent van de particuliere aanvragen in het Frans uitgedrukt (4.997) en 19,8 procent in het Nederlands (1.230)."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110617_014.

Waarom blijven vechten tegen windmolens ? Er is een duidelijke kloof tussen de wetten en reglementen en de volkswil. Voor echte democraten is de strijd in Brussel en de randgemeenten al lang gestreden, en verloren voor Vlaanderen, hoe pijnlijk dat ook moge wezen.

Laat ons dat eindelijk erkennen. Maar als "tegenprestatie" zou aan de nog altijd slinks voortkruipende verfransing buiten Brussel en de randgemeenten een resoluut en efficiënt resoluut eind moeten toegeroepen worden door de overheid. Dit zou gesteund moeten worden door de plaatselijke gemeenschappen, waarbij ik speciaal denk aan de middenstanders, die altijd bereid zijn om een euro meer te verdienen.

Genoeg is genoeg. Merde, j'ai déjà donné ! Maar of ik erin geloof ? De enige andere mogelijkheid is de officiële tweetaligheid van het ganse land.

En laat ons nooit vergeten : wanneer twee honden vechten om een been ...

1 comment:

Pablo Carpintero said...

De wereld en onze "beschaving" en "cultuur" daveren op hun grondvesten. Maar wij hebben andere, veel belangrijker katten te geselen.

Rome brandt ...