Fortis

Hij had beter kunnen zwijgen, maar blijkbaar was het sterker dan hij zelf. Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/69658_fortis-werd-gediscrimineerd-door-politiek.html en http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110604_010.

Als Fortis tijdens de bankencrisis ook politieke aandeelhouders had, dan had de bank minder problemen gekend. Dat vindt de voormalige voorzitter Maurice Lippens alvast.

Lippens verklaarde tijdens een interview met een krant van De Persgroep ook dat de noodlijdende bank te weinig tijd kreeg voor een succesvolle reddingsoperatie. "Hadden we in plaats van twee dagen tien dagen gekregen, dan had de toekomst van Fortis er vandaag misschien anders uitgezien", klinkt het.

Ook de Nederlandse Bank en de toenmalige Nederlandse minister van Financiën Wouter Bos krijgen een veeg uit de pan. Zij hebben volgens Lippens "hoogverraad" gepleegd. "Eigenlijk is in die periode alleen de Luxemburgse regering correct gebleven."

Ge moet toch maar durven. Indien ik dat heerschap goed begrijp is de bankencrisis de schuld van alleman en iedereen behalve van hemzelf. (Misschien waren de klanten zelfs de grootste boosdoeners. Die hadden hun zuurverdiende geld nooit aan zo'n stelletje ongeregeld met grootheidswaanzin mogen toevertrouwen.)

Maar in plaats van dankbaar te zijn dat hij en zijn hooggeleerde en hooggeachte trawanten er zo ongeloofelijk goedkoop van af gekomen zijn, moet hij zo nodig met mest beginnen gooien en bijten in de hand die hem gered heeft !

3 comments:

Anonymous said...

Bankier of bisschop : beiden stekeblind !

Anonymous said...

Stelletje egotrippers !

Pablo Carpintero said...

Lees ook : Meneer Lippens en het schuldbesef.

Zie = http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1274637/2011/06/06/Meneer-Lippens-en-het-schuldbesef.dhtml.

Niets hebben ze geleerd, niets !