Verdraagzaamheid

-- Een Wemmelse schepen kant zich tegen een Franstalig optreden van komiek Bert Kruismans.

‘Een optreden van Kruismans in Wemmel is een pure provocatie. Zelf heb ik niets tegen hem, en als hij door een culturele organisatie wordt gevraagd om op te treden dan kan dat perfect voor mij, maar niet als dat door de overheid gebeurt.' Het optreden van Kruismans is een initiatief van de Franstalige burgemeester ....

Kruismans zelf reageert met veel onbegrip. ‘Dit is dus geen grap. Een schepen die moet beslissen of een optreden wel of niet kan... dat we dat nog mogen meemaken', reageert hij op Facebook. Door de onenigheid in het schepencollege, beslist de Wemmelse gemeenteraad op 30 juni of het optreden plaatsvindt.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110620_147.

Kleinzielig en onverdraagzaam.

-- "Man krijgt pak rammel in Brugge omdat hij Frans spreekt" en "Bij de Brugse politie zouden ze tegen het slachtoffer gezegd hebben dat "dit soort agressie tegen Franstalige toeristen" niet ongewoon is."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110621_042.

Kleinzielig, onverdraagzaam en misdadig. Met dank aan alle rabiaat Flaamsgezinde stemmingmakers die zo stilaan de samenleving grondig verpesten.

Arm Flaanderen !

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Toen verleden week een homoseksueel brutaal aangevallen werd in het centrum van Brussel bleef "officiële" verontwaardiging niet uit.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=QH3BL7TF.

Waarop wachten ze in Brugge ?

Azijn, Piet said...

Wie mag je geloven - lees http://www.vandaag.be/binnenland/71093_man-die-werd-afgetuigd-omdat-hij-frans-sprak-was-dronken.html.