Stompzinnig en ... veilig ?

"... daarnaast installeert zich ook een gevoel van valse veiligheid. Want zelfs na een jaar zonder regering blijft dit land doorlopen, trekt de economie aan, ervaart niemand in zijn directe omgeving dat hij in een 'failed state' zou leven. Als alles dan toch automatisch lijkt te draaien, waarom zouden we ons dan deze koppigheid en immobilisme niet een tijdlang kunnen blijven veroorloven? Het is een ironische redenering: een land dat probleemloos een jaar lang draait zonder regering, heeft blijkbaar tegelijk nood aan gigantische hervormingen.

Het probleem van deze redenering is bovendien dat ze vals is: ook op deze periode van immobilisme zit een houdbaarheidsdatum, tot het ogenblik dat internationale krachten het werkelijk zullen beginnen menen. Dan zullen de gevolgen plots en heel snel wel zichtbaar worden en ook voelbaar in de portemonnees. Of de huidige winnaars dan nog hun politiek omzetcijfer zullen kunnen behouden is een andere vraag."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1277385/2011/06/11/Status-quo.dhtml.

Dit land is hara kiri aan het plegen door de stompzinnigheid en de kortzichtigheid van zijn politici en zijn bevolking. Maar voor ze zullen inzien welke stommiteiten ze uitgehaald hebben zal hun portemonnaie al geplunderd zijn. En eigenlijk verdienen we niet beter !

En één zaak zullen we nooit kunnen zeggen : "Wir haben es nicht gewusst".

No comments: