Komen eten

Schandalige onkunde van voedselexperten, mediageile locale politiekasters, sensatiezieke media ... zo stilaan wordt eten een Russische roulette. Je weet nooit wat je echt op je bord krijgt.

Waarom zou ons eten veiliger zijn dan alle andere produkten die de vrije markt ons opdringt ? Denken jullie echt dat al die additieven die gebruikt worden om het voedsel langer te bewaren of om het toch wat smaak te geven  die het door grootschalige teelt verloren heeft, onschadelijk zijn ? Dat het soort probleem dat nu verschijnt louter toevallig is ?  Denken jullie dat de wet van de maximale winst niet geldt in de voelselsector ?

Er zijn twee verliezers : de boeren en de consument. Het gevaar zit duidelijk in de schakels tussen boer en verbruiker : transport, verwerking ...

De landbouw wordt al jaren kapotgereguleerd : een beetje meer aandacht en uiterst strenge controle op alle stadia tussen boer en verbruiker zou uiterst welkom zijn.

2 comments:

Anonymous said...

Boeren zijn boeren, consumenten zijn kiesvee, maar alle anderen die actief zijn in de tussensectoren zijn zakenmensen en dus zonder meer eerlijk, betrouwbaar en maatschappijgericht !

Anonymous said...

Ik zag juist een kaart van West Europa waarop België ongeveer het enige land is waar het probleem nog niet is opgedoken. Houden ze ons voor het lapje of zijn onze laboratoria incompetent ? Wat denk je ?