Bogue

"Om de lokale economie te stimuleren en te beschermen tegen de euro, kunnen inwoners van het Franse stadje Aubenas er sinds kort ook betalen met een nieuwe eigen munt, de bogue.

De bogue, bedacht door de 70-jarige econoom Bertrand Bruyat en genoemd naar de bolster van een kastanje, werd in de herfst geïntroduceerd, zo schrijft de Nederlandse krant NRC Handelsblad.

De munt wordt gebruikt in Aubenas en omliggende dorpen in de Franse Ardèche. De briefjes hebben een waarde van 1, 3, 5, 10 of 30 bogue, met een watermerk en beveiliging en foto’s van bezienswaardigheden uit de regio."

Lees : http://trends.knack.be/economie/nieuws/finance/frans-stadje-aubenas-gebruikt-eigen-munt-tegen-euro/article-4000047731246.htm.

Ik heb aangename en onaangename herinneringen aan Aubenas ; de prachtige streek ; het pittoreske stadje met het sprookjesachtig verlichte kasteel, de markt ...

Maar fake geld ? Dat past misschien perfect bij het fake halfvervallen en vervuild "roversnest" waar ik onlangs nog logeerde. Het deed me zelfs  denken aan de beruchte Auberge Rouge ... De bijzonder onvriendelijke, half angstaanjagende bazin wist zelfs niet wat een voucher was. Misschien zal de bogue helpen ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Haar etablissement behoort tot de drie slechtste "hotels" waar ik de laatste jaren in Frankrijk in gelogeerd heb.