Eternit

"De Belgische baron Jean-Louis Marie Ghislain de Cartier de Marchienne is door de rechtbank van Turijn veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar in het asbestproces tegen de groep Eternit. Zijn medebeklaagde, de Zwitserse miljardair Stephan Schmidheiny, kreeg dezelfde straf. Beiden moeten ook tientallen miljoenen euro's schadevergoeding betalen. Ze kunnen in beroep gaan.

De 90-jarige baron en de 65-jarige miljardair worden verantwoordelijk geacht voor de dood van circa 3.000 mensen in Italië, voormalige werknemers of omwonenden van vier vestigingen van Eternit Italië."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5397/Milieu/article/detail/1393943/2012/02/13/Belgische-baron-89-krijgt-16-jaar-cel-in-Eternit-proces.dhtml  en http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120213_081.

Namen die klinken als een klok in de wereld van de bouwmaterialen, voornamelijk de tweede dan ... zijn die heren geevolueerd van helden van de tewerkstelling naar criminelen ?

Het verwondert me alleszins niet dat de straffen in Italië werden uitgesproken, en ik vraag me wel een heel klein beetje af  of Italianen dezelfde straf zouden gekregen  hebben.

No comments: