Restaurants

"Restaurants krijgen steeds meer te maken met annuleringen van reservaties. Omdat ze zo heel wat inkomsten mislopen, krijg je in het Brugse restaurant Sans Cravate nu een boete als je niet komt opdagen. En die is niet mis: 70 euro per persoon. Geen leuke maatregel maar het moet, klinkt het daar."

Zie : http://www.demorgen.be/dm/nl/3824/Binnenland/video/detail/1400206/Fikse-boete-als-je-niet-komt-opdagen-op-restaurant.dhtml.

Ik heb bij mijn weten nog maar één keer een reservatie gemaakt en niet gehonoreerd in een sjieke boite in Gent. Die moest om 19 uur opengaan ; door de hoge vensters zagen we de obers druk bezig met de tafels, maar tijd om de poort te openen was er niet ;  toen de poort  twee minuten na zeven nog niet open was ben ik met mijn gezelschap afgebold. Ik ben er ook nooit teruggekeerd.

Ik twijfel er niet aan dat het initiatief navolging zal krijgen. Hoeveel ambras zal dat teweegbrengen ? Malafiede restaurateurs zouden eventueel valse reserveringen kunnen noteren met de gegevens van vroegere bezoeken. Waarom zouden wij hen meer vertrouwen dan zij ons ? Gaan zij ons ook vergoeden indien het eten ongenietbaar is of de chef een slechte dag heeft ?

En denkt die restaurateur in Brugge dat hij een dokter-specialist is ? Dat is alvast één adres waar ik nooit zal komen ; en elk restaurant dat het nummer van mijn kredietkaart vraagt bij de reservering mag mijn klandiezie voorgoed vergeten ! Dan ga ik nog liever een pakske friet eten !

De laaltste tijd is de prijs / kwaliteitsverhouding bij een pakje friet ten andere veel voordeliger dan in vele van die trendy eethuizen die drijven op het succes van de "reality" tv. Reality, my a**.

En de klant koning ? Forget it !

1 comment:

Anonymous said...

Ik heb even de niet altijd vleiende commentaren op dit restaurant op internet doorgenomen ; klantvriendelijkheid schijnt er niet op de eerste plaats te komen ... ik begin te begrijpen waarom ze menen 70 euro per lege plaats te mogen innen.