Brutaaltje

"Ken Livingstone, de niet op zijn mond gevallen voormalige burgemeester van Londen, heeft opnieuw van zich laten horen. In een speech voor duizenden gasten van de Electrical Contractors' Association stelde hij voor om elke week één bankier op te hangen totdat de anderen hun leven beteren. Deze uitspraak is de laatste in een reeks beledigingen van de Labourpoliticus aan het adres van de bankiers.

 De 66-jarige politicus vertelde in zijn speech dat de financiële wereld op geen enkele manier bijgedragen heeft tot een veilige toekomst voor Groot-Brittannië. Uiteraard viel dat niet in goede aarde bij de banksector."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1396068/2012/02/17/Ken-Livingstone-Hang-elke-week-een-bankier-op.dhtml.

Wat een brutaaltje is die Ken toch ! Bankiers ophangen !? Toch zijn al mensen opgehangen  voor veel minder dan wat de banksters uitgespookt hebben. Ze moeten dan wel beginnen met de CEO's en CFO's van de grootste afzetters. Hihi. Neen, eigenlijk is het niet zo leuk ...

Maar het is een feit, eerbiedwaardiger dan de lord mayor van Londen,  dat de banksters op nagenoeg geen enkele manier bijdragen tot een veilige toekomst van onze wereld. Dat is ook hun objectief niet, het zijn tenslotte geen liefdadigheidsinstellingen. Maar roversnesten moeten het ook niet worden  : de overheid moet hen dan ook ten allen tijden zwaar in het gareel houden, en dat gebeurt niet. Nu beleven wij bijna het omgekeerde. En dat is totaal ongezond en verkeerd.

No comments: