Digitaal

Telenet weet :

Het aantal analoge tv-kijkers op de kabel kalft steeds verder af. Voor Telenet kan dat niet snel genoeg gaan.

Aan het einde van 2011 keek 64 procent van de tv-kijkers van Telenet digitaal. ... Maar het kan altijd beter. 'Een digitaliseringsgraad van 64 procent kan in BelgiĆ« best veel lijken', zegt ceo Duco Sickinghe. 'Maar als je naar Noord-Europa kijkt, dan zie je dat het ook tot 90 procent kan oplopen.'

Het is die graad van digitalisering die Telenet maar wat graag wil bereiken. Een digitale televisiekijker brengt immers meer geld in het laatje dan een analoge. Het abonnement is duurder dan analoog, en de digitale kijker huurt ook al eens een betalende film via zijn digibox. En vaak maakt digitale tv deel uit van een pack van verschillende producten, zoals internet en telefonie. Volgens Telenet zit de wind ook goed voor een verdere omschakeling. 'De traditionele tv-ervaring wordt steeds meer gemarginaliseerd omdat een groeiend aantal consumenten zelfs wil bepalen wat ze wanneer willen zien', klinkt het. 'En dat leidt niet tot een afname van het traditionele tv-kijken, waar sommige televisiezenders ongerust over zijn.'

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=T53MAJ8A.

Dank u wel maar niet voor mij : hoewel de analoge kijker al jaren na mekaar minder en minder krijgt voor zijn geld zal ik me niet laten verleiden zolang ik nog een keuze heb.

2 comments:

Anonymous said...

Telenet is een grote zuignap.

Anonymous said...

Een groeiend aantal consumenten wil zelf bepalen wat ze wanneer willen zien : dat is toch wel de schijnheiligheid ten top gedreven.

Ja, we kunnen zelf bepalen wat we willen zien zolang we ons beperken tot het rotzooi dat ons op bijna alle kanalen wordt opgedrongen.