Barnabas

Ik durf soms wel eens beruchte - en op de limiet af - schandalige, met haat vervulde  websites bezoeken. Om geen namen te noemen : het super conservatieve, ultra traditionalistische http://kavlaanderen.blogspot.com, waarin ka staat voor katholieke actie. Als contrarian word ik door dat soort websites aangezogen.

In mijn ogen worden er op die website  een enkele keer nagels met koppen geslagen maar in bijna honderd procent van de gevallen wordt enkel bewezen dat de auteur(s) een haatdragende pseudo-katholiek is voor wie alles in het verleden correct was  en alles nu verkeerd  is. Hij klaagt "mistoestanden" aan, maar in vele gevallen is zijn commentaar nog veel erger dan de mistoestanden die hij aanklaagt. Wie met hem is, is een gezegend katholiek, en al de anderen, vele van onze bisschoppen en geestelijken inbegrepen, zijn verdorven ketters.

Dat gezegd zijnde, een enkele keer slaat hij dus  nagels met koppen. In het vizier komt Kerknet met een artikel over een merkwaardige  bijbel in Turkije. Lees : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=105889

Volgens Kerknet werd het in  deze bijbel opgenomen evangelie van Barnabas  in de vijfde of zesde eeuw geschreven door een islamiet. Een islamiet in de vijfde eeuw ? Mmmm ...

Het is interessant te weten dat Mohammed  leefde van 570 tot 632 en dat de engel Gabriel hem volgens de islam pas in 612 verscheen.

No comments: