Begrip ????

"KBC kan eindelijk opnieuw vooruitkijken. De federale overheid is volledig terugbetaald en de dieetkuur van de bank-verzekeraar zit in de eindfase. ‘Doormodderen was geen optie. Daadkracht was nodig', legt het topduo van KBC uit. ‘Alleen jammer dat de bank daarvoor maatschappelijk zo weinig erkenning krijgt.' "

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121221_00410940.

Ik raad jullie echt niet aan om het artikel volledig door te lezen. Zo veel wan- en onbegrip maken mij razend kwaad. Arme, arme banksters ! Niets hebben ze misdaan en nu durft de staat nog interest innen op het hen geleende kapitaal ? En meer van dat moois ?

Ik geef dit als voorbeeld. KBC is heus niet de enige bank die zich een slachtofferimage wil aanmeten, en ook niet de enige bank die nog niet begrepen heeft dat de wereld hopelijk voorgoed veranderd is.

Erkenning ? Erkenning ?!?  Die mensen leven inderdaad in een ivoren toren, in een totaal vreemde wereld.

De stommiteiten en de graaizucht van de financiële instellingen  hebben ons miljarden en jaren van groeiende welvaart gekost en nu zouden ze nog erkenning willen omdat ze hun schuld aan de overheid terugbetalen ?  Zonder die leningen waren tientallen banken verdwenen en was de economie ingestort !

En wat met de verliezen die hun klanten opgelopen hebben, onder meer door verkeerde en soms totaal wereldvreemde adviezen van de banksters ?  We moesten maar niet zo dom en inhalerig geweest zijn om te luisteren naar de raadgevingen van de banksters ! We weten toch allen dat er geen pot met goud aan het einde van de regenboog staat.

2 comments:

Zuur en zoet said...

Straks moeten de klanten nog vergiffenis vragen aan de banksters.

Pablo Carpintero said...

Al die financiële genieën zouden de staat op hun blote knieën mogen danken in plaats van hoog van de toren te blazen.

Maar ja, ze moeten hoog op de toren zitten want hot air always rises.